„Спаси София“ алармира за пладнешки обир на общината

Гражданската платформа „Спаси София“ алармира за пладнешки обир, извършван от общината, с държавни средства, за ремонт на ведомствен блок.

Столичният автотранспорт е сключил договор за ремонт на панелно общежитие за близо 3 млн. лв. или по 1852 лв./кв.м. (950 евро/кв.м.). Въпреки тежкото състояние на дружеството, изтърбушеното общежитие, което се намира в автобусен гараж Дружба, ще се ремонтира основно, при това на баснословни цени, алармираха хората на независимия общинар Борис Бонев.

Стойността на практически всички материали е завишена многократно. От топлоизолацията, която ще плащаме 4-5 пъти над пазарните цени, през тоалетните, радиаторите и ламината – от 2 до 4 пъти по-скъпо, та чак до дюбелите и розетките, чиито стойности достигат над 10 пъти цените на дребно.

Поради лошото финансово състояние както на Столичния автотранспорт, така и на самата Община, вместо този скандален проект да бъде спрян незабавно, днес ГЕРБ и Карлос Контрера от ВМРО ще се опитат да го пробутат през Общинския съвет, който да финансира тази потресаваща вакханалия. Ако успеят да го направят, всички софиянци ще плащаме щедро – 62000 лв. за скеле, 12000 лв. за премахване на балатуми, wireless точки за 10000 лв. и усилвател за телевизионен сигнал за 16354 лв.

Настояваме тази поръчка да бъде спряна незабавно, точката в дневния ред на Общинския съвет да бъде оттеглена и Агенцията за държавна финансова инспекция да извърши пълен одит на тази безобразна кражба от парите на софиянци. Наглостта на Йорданка Фандъкова, ГЕРБ и ВМРО достигат потресаващи размери, без никакъв срам или бегъл опит да прикрият действията си.

Previous post Юрнахме се към Турция преди локдауна в петък
Next post Управляващите забравиха 200 000 самоосигуряващи се