Полицаи спасиха жена с коронавирус, върната от поликлиниката

Полицаи спасиха жена с коронавирус, върната от поликлиниката

Двама полицаи спасиха жена с коронавирус, която била върната от столична поликлиника без преглед и без изследвания. Униформените се погрижили Дани Йорданова да получи навременна помощ в друго лечебно заведение. Във фейсбук има публикации за постъпката им, която се коментира в мрежата.

„Помогнал й, когато медиците от 12-о ДКЦ буквално са я оставили в ръцете на Бога, тъй като имала положителен тест и отказали да правят снимка на дроба, въпреки че тя се е задушавала. Веселинов, вместо да я върне вкъщи, както му казали онези „доктори“, я закарал в „Пирогов“.

Вълната от благодарност в социалните мрежи изненадала полицай Антон Веселинов и колегата му, които помагат в столичната спешна помощ, а днес са с извънредно дежурство на протеста.

„Жената видимо се движеше малко по-трудно заради заболяването, придружихме я, направихме всичко възможно да й бъде помогнато“, каза Веселинов.

„Колегата я придружаваше в болницата навсякъде, даже до тях й помогна да се прибере. И се надявам, че вече е по-добре“, допълни колегата му Благой Палакарчев.