Volkswagen Golf GTI Clubsport: 300 конски сили на предно

Volkswagen разпространи информация за новото попълнение в модификационното портфолио на новото поколение Golf- Golf GTI Clubsport.

След вече представените GTI, GTE и GTD, Volkswagen Golf GTI Clubsport дебютира с върхова за модела максимална мощност от 300 конски сили, максимален въртящ момент от 400 Нм, възможност за изпълнение с адаптивно DCC окачване и предно задвижване.

Volkswagen Golf GTI Clubsport се отличава от останалите представите на портфолиото на новия Golf не само със значително по-голямата си мощност, но и със сериозните промени по екстериора и тематичното изпълнение на интериора си.

В задната част на купето е интегриран двукомпонентен спойлер, стандартните джанти са 18-цолови, добавен е допълнителен дифузьор, нови накрайници на изпускателната система, а общото отстояние на автомобила от пътя е намалено с 10 мм.

Във вътрешността на новия Golf GTI Clubsport откриваме луксозни спортни седалки изпълнение с ArtVelours, спортен волан с перфорирана кожа в областите на захват, пера за превключване на седемте предавки на роботизираната DSG предавателна кутия, алуминиеви подложки на педалите и други.