US пилот свидетелства: Не съм луд, преследвах НЛО (Видео)

Бившият американски пилот, който твърди, че се е срещал с НЛО, Дейвид Фрейвър, казва, че този мистериозен обект през 2004 г. е извършил „военен акт“.

Пенсионираният командир на ескадрила от години твърди, че на 21 ноември 2004 г. е забелязал странен обект „тик-так“, изпълняващ маневри, каквито никога досега не бил виждал. Въпреки че е бил част от американския флот в продължение на 18 години, Фрейвор казва, че не е могъл да си представи какво ще види по време на рутинна тренировъчна мисия край бреговете на Калифорния, пише „Блиц“.

„Не съм луд, не съм бил пиян. Не беше от този свят. За 18 години видях почти всичко, но това не приличаше на нищо, което някога съм виждал досега,“ казва Фрейвър. Видеото от тази „среща“ е публикувано през 2017 г., а по-рано тази година Пентагонът премахна от него знака за поверителност.

В разговор с учения Лекс Фридман пилотът припомни събитието. „Това не беше едно от тези неща -„ видяхме го и то изчезна “или„ видях светлина, която по-късно изчезна “.“ Ясно видяхме това нещо посред бял ден с 4 обучени наблюдатели. „Всеки път, когато се опитвах да се доближа до космическия кораб, той ускоряваше“, казва Дейвид.

След кацането той споменал случилото се на своя колега Чад Ъндърууд, който се опитал да проследи движението на космическия кораб на радара си, но всичко свършило. Бившият пилот е убеден, че мистериозният самолет е извършвал маневри, които не са известни на познатата ни технология.

„Не искам да говоря за малки зелени същества, но не мисля, че сме създали това. Мисля, че можеш да скриеш някои неща, но само за известно време. Това е огромен скок в технологиите“, казва Фрейвър.