US метеоролози: Зимни бури приближават Европа и Балканите

Световноизвестната американска метеорологична служба „AccuWeather“ обяви голяма сезонна прогноза за Европа.

Още в началото на прогнозата се посочва, че страните в Европа преживяват нова вълна на коронавирус, която е причинила нови ограничения, влизащи в сила само няколко седмици преди настъпването на зимата.

„Макар да е несигурно как ще се развие пандемията през следващите месеци, екипът на „AccuWeather“ от опитни синоптици е почти сигурен какво време европейците могат да очакват тази зима. Екипът включва Тайлър Ройс, метеоролог в компанията от близо десетилетие, Алън Репърт, старши метеоролог, който е в службата от 2001 г., и Джейсън Никълс, старши метеоролог, изготвящ международната прогноза на „AccuWeather“.

При промяната на сезона от есен в зима, се прогнозира, че основният път на лошото време в цяла Европа ще се движи на юг, а многобройни бури ще се придвижат към Южна Европа и Средиземно море, но също така и към Балканите.

„Мисля, че в сравнение с това, което сме виждали през предходните години в Испания, Португалия и Южна Франция, ще бъде много по-бурно“, каза Репърт.

Сред големите градове в Европа, които може да изпитат силни бури тази зима, са: Лисабон, Мадрид, Барселона, Ница, Рим, Атина и Букурещ.

„Бурите ще застрашат живота и имуществото в целия регион“, пише метеорологичната служба.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share