Renault поема в посока към електрическа мобилност

Френската компания Renault споделя своята визия за прехода към електрическа мобилност с нулеви емисии чрез новите си продукти и технологии. Първите модели, които бяха представени пред публика, бяха новият електрически компактен хечбек Renault Megane eVision, който показва как ще изглежда следващото поколение на Megane, както и най-достъпният електромобил в Европа – Dacia Spring Electric, който ще предизвика новата електрическа революция при моделите със задвижване на ток.

Представянето на прототипа Renault Megane eVision и новата Dacia Spring Electric беше първият етап от събитието Renault eWays, което продължава до 27 октомври под формата на кръгли маси и презентации, достъпни на дигиталната платформа. Като компания, позиционирана като основен играч в устойчивата мобилност и нейната екосистема за следващите години, събитието Renault eWays е нов важен момент в историята на Groupe Renault.

Преди 10 години Renault лансира първото поколение на ZOE, а днес 350 000 електрически автомобила от осем различни модела Renault обикалят света. Като допълнение към електрическата си гама, Groupe Renault предлага гама от хибридни и Plug-in хибридни версии за Clio, Captur, Megane и Megane Grandtour със своята технология E-TECH Hybrid и Plug-in Hybrid, която скоро ще бъде налична и за кросоувъра Renault Arkana.

До 2022 г. всички нови модели, които се лансират на пазара, ще имат електрическа или електрифицирана версия. До 2030 г. Groupe Renault цели да намали CO2 емисиите си с 50% в сравнение с 2010 г. Компанията Renault се ангажира да постигне нулев въглероден отпечатък в Европа до 2050 г.

Представеният демонстрационен автомобил Renault Megane eVision разкрива бъдещето на следващото поколение на компактния хечбек, като комбинира елементи на купе и SUV. Този изцяло електрически прототип с иновативен стил се възползва от чисто новата платформа CMF-EV, конструирана само за новите електромобили.

Това му позволява да се отдалечи от традиционните измерения и правила на сегмента, за да предложи нови линии и пропорции. Резултатът е динамичен хечбек с компактни външни размери и рекордно просторен интериор. Новият Megane eVision е лансиран точно 25 години след премиерата на първия Megane през 1995 година.

Дъщерната марка на Groupe Renault – Dacia, предизвиква електрическа революция с новия модел Dacia Spring Electric, който е най-достъпният електромобил в Европа. Новият модел е малък модерен градски електромобил, който ще бъде лансиран през 2021 година. Новата Dacia Spring Electric е на път да революционизира пазара, като направи електрическата мобилност достъпна за всички, предлагайки семпло, надеждно и достъпно решение, независимо дали става въпрос за индивидуална, споделена или професионална мобилност.

Със своя агресивен външен вид на SUV, моделът е оборудван с 4 пълноразмерни седалки, рекордно просторен интериор, семпъл и надежден електромотор и задоволителен автономен пробег. Компактният Spring Electric може да измине 225 км в смесен цикъл по WLTP и 295 км в цикъла WLTP City, гарантирайки висока гъвкавост в градска, но и извънградска употреба.

Компанията Renault разширява своята хибридна гама с добавянето на три нови автомобила, оборудвани с новата хибридна технология E-TECH. През първата половина на 2021 година в Европа ще бъдат лансирани изцяло новите кросоувъри Arkana E-TECH Hybrid и Captur E-TECH Hybrid, както и новият хечбек Megane E-TECH Plug-In Hybrid. Представянето на 12-волтова микрохибридна технология за новите Arkana и Captur допълва гамата от агрегати, като предлага всички възможни нива на достъпна електрификация, за да отговори на нуждите на потребителите.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share