Palladium: Италианци готвят първата хипер-лимузина в света

Италианската компания Aznom Automotive обяви предстоящата премиера на първата „хипер-лимузина“ в света, като публикува и скици на модела, който ще получи името Palladium.

На изображенията се виждат само един от фаровете, част от решетката на радиатора и светещото лого на производителя. Задната част също ще получи нестандартна форма и свързани светлини. Според информациите, дължината на Palladium ще бъде около 6 метра, а височината – 2 метра.

В Aznom Automotive твърдят, че стилът на първата в света хипер-лимузина е вдъхновен от луксозните автомобили от 30-те години на миналия век, използвани от държавни глави и кралски особи. Освен, че ще бъде много луксозна, машината ще получи система са задвижване на четирите колела, като благодарение на нея ще притежава „невероятни оф-роуд способности“.

Така и не става ясно, дали Palladium е собствен проект на италианската компания, създаден от нулата или е построен на базата на вече съществуващ автомобил. Знае се обаче, че лимузината ще излезе в ограничен тираж, като ще струва доста скъпо.

Точната дата на премиерата на Aznom Palladium не се разкрива, но се предполага, че тя ще дебютира пред публика в края на октомври по време на мероприятието Milano Monza Open Air Motor Show в Италия.