Opel Crossland X получи ново лице и си смени името

Малкият кросоувър с предно предаване Opel Crossland X, който в началото на 2017 година смени компактния ван Meriva, претърпя планова модернизация. Като образец за нея послужи новата Mokka, представена през това лято. Обновеният модел ще излезе на пазара в началото на 2021 година.

Подобно на Mokka и Crossland остана без X в името си и получи новото „лице“ на Opel – така наречения Vizor. Това е единен модул, в който са събрани предният панел, оптиката и емблемата на марката, служеща като символичен компас. В него се развиват идеите, които за първи път бяха показани от марката при концепта GT X Experimental от 2018 година.

Обновеният Opel Crossland получава още затъмнени задни светлини, светодиодни фарове а мъгла, хромирани прагове, както и нови 16- и 17-цолови джанти. За модела ще се предлага и версия GS Line+ с черни и червени акценти и ергономични предни седалки. Задният ред може да се премести с 15 см напред, като в зависимост от конфигурацията обемът на багажника варира от 410 до 1255 литра.

Моделът е станал по-динамичен благодарение на новите настройки на шасито и кормилното управление, като е получил последната версия на системата за контрол на тягата IntelliGrip. Тя има 5 режима на работа: нормален, сняг, кал, пясък и ESP Off.

В зависимост от нивото на оборудване Crossland ще се предлага с една от трите мултимедийни системи – Radio BT, Multimedia Radio или Multimedia Navi Pro. Предвидени са също цифрови сервизи OpelConnect и безкабелно зарядно за смартфон.

Като опции за модела се предлагат още проекционен дисплей, система за аварийно спиране с функция за разпознаване на пешеходци, задна камера, асистент за паркиране, система за контрол на „слепите“ зони, система за следене на състоянието на водача и адаптивен круиз-контрол.

Засега от Opel не съобщават за промени в гамата двигатели. Оригиналният Crossland X, чийто най-близък „роднина“ е предишното поколение на Peugeot 2008, се предлага с 3-цилиндрови бензинови мотори 1.2 с мощност 83, 110 и 130 к.с., както и с 4-цилиндрови дизели 1.5 със 102 и 120 к.с.

Previous post Синът на Катя Лерца остава в ареста заради отвличането на длъжник
Next post Училището минава на онлайн обучение при 20% болни от грип