Nissan e-NV200 Winter Camper впечатлява с опциите си

Nissan e-NV200 Winter Camper впечатлява с опциите си

Различни серийни и концептуални проекти на кемпери най-често се появяват през топлия сезон: за ваканции, риболов, лов (за последните припомняме Volkswagen, Mercedes, Ford или UAZ). А европейското подразделениена Nissan направи оригинално нещо – създаде концепт за зимен кемпер Nissan e-NV200 Winter Camper. В допълнение, той е базиран на електрическия автомобил.

Концептът се основава на пътническата версия на e-NV200 Evalia (цена в Германия от 43 433 евро).

Фургонът е оборудван с батерия с капацитет 40 кВтч„ (275 км автономен пробег според цикъла NEDC) и електрически мотор с мощност 109 к.с., 254 Нм.

Подобно на събрата NV300 Concept-van, зимният кемпер получава слънчев панел на покрива, от който се зарежда бордовото захранване за спомагателно оборудване, което има мощност 220 V.

Производителят гарантира, че концептът съдържа аксесоари, достъпни за купувачите на серийни e-NV200. Това е луксозният пакет Nissan Camper Technology, който включва кухня, хладилник и разтегателни легла. Това са калобрани , защитни подложки за крака и гумени постелки.

Оборудван за отдих на открито, концептът получава едновременно увеличен просвет, офроуд гуми плюс броня с офроуд светлина с яркост от 5400 лумена. Във видеото виждаме багажник за ски или сноуборд. Компанията обаче не уточнява дали дилърите на Nissan ще предлагат подобен багажник, или ще трябва да бъде закупен отделно.