Mercedes-Benz направи прозрачен електрическия EQC

Електрическият SUV Mercedes EQC стнана истинска медийна звезда в последните дни, благодарение на офроуд прототипа 4×42. Но германците показват и още нещо, не по-малко интересно, свързано с модела: прозрачен прототип, разкриващ някои от най-важните детайли и технологии в него.

Идеята на концепцията Mercedes EQC cutaway е всеки да може да се запознае какво точно има в един електромобил. Не в салона, разбира се, а под ламарините (и пластмасите) на купето, за да представят нагледна електрическата технология, задвижваща кросоувъра.

Така, капакът, багажникът, цялата дясна страна и компоненти от салона на EQC са се сдобили с разрези на отделни места, повечето покрити с прозрачни панели. По този начин може да се видят части от електромоторите, окабеляването на електрическата система, зарядното устройство, броните, а има и дори разрез на фаровете.

За да се подсили ефекта на представянето на техниката, всеки един прозрачен разрез е осветен с LED диоди. А близо 15-метрова LED лента е инсталирана по протежение на купето, като онагледява процеса по зареждане на батериите.

Ако си мислите, че това е обикновена работа за служителите, то се заблуждавате. Близо 40 специалисти са работили в продължение на десетки часове, за да може да представят детайлно (и прозрачно, разбира се) най-важното от техническата част на електромобила.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share