Mистериознa дупка се появи на ирландски плаж

Няколко медии съобщиха за мистериозната поява на дупка на плажа в Портмарнок, Дъблин. Според данните кратерът е бил открит от местния жител Дейв Кенеди, докато разхождал кучето си. Вътре в дупката той открил камък, за който казал, че със сигурност е метеорит.

„Когато го погледнах и видях колко еднообразен е кратерът от сблъсъка, веднага разбрах, че това, което стои пред мен, е дошло от космоса“, каза Дейв Кенеди, който е открил скалата, пред Virgin Media News, предава vesti.bg.

„Както може да се види, има следа от изгаряне от едната страна, така че това би трябвало да подсказва ъгъла, под който е паднала скалата. И е била тежка. Не съм сигурен за състава ѝ, но определено ще има какво да се открие.“

Той планирал да изпрати камъка за тестване. Но се оказва, че има обяснение и то е доста просто. Дупката била изкопана от *drumroll* група момчета, които копаят големи дупки по плажовете.

Наистина хиляди метеорити удрят Земята всяка година. Едно проучване изчислява, че около 6100 метеорита падат на планетата ни за период от една година, като около 1800 от тях достигат земята, така че намирането на парче космическа скала не е изключено. Въпреки това на плажа, точно както, ако видите пясъчен замък и не си мислите, че това е малък вулкан, най-добре е да останете скептични и по повод на дупките, които някой току-що е изкопал.

Previous post Извънземни ни спасили преди 900 000 г., останали само 1280 души?
Next post Мила Роберт критикува образователната ни система