Mалкият Мехмед от Якоруда остава при семейството си

10 дни след мистериозното изчезване на 2-годишния Мехмед от Якоруда и последвалата щастлива развръзка, детето е спокойно и остава при семейството си. С него работят психолог и социални служители. Полиция и прокуратура продължават работата по случая, съобщи БНТ.

Не е изключена нито версията, че е е било отвлечено, нито другата – че се е изгубило. Малкият Мехмед беше открит случайно от горския стражар Муртаза Клечов, след като беше в неизвестност 24 часа.

Мехмед е щастлив с близките си, разказва неговата баба.

„Спокойно е детето, добре е, весел е. Социалните идват, през ден идват, психолог идва тука при детето, добре е, проблеми няма. И с нас работи психолог и няма опасно“, споделя бабата на Мехмед Емина Юркина.

Емина все още няма обяснение как малкият Мехмед изчезва за минути от двора пред къщата и къде е бил 24 часа.

„То на две годинки и половина и нищо не казва, и съм благодарна на всичките екипи които ни влезнаха в положение и намерихме детето…“, заяви баба му.

За сега не се налага детето да бъде настанявано в специализирани институции, казаха от регионалната дирекция Социално подпомагане в Благоевград.

От дирекция Социално подпомагане в Якоруда са предложили различни социални услуги на семейството на малкия Мехмед, към момента обаче то не се е възползвало от нито една от тях.

В Якоруда изчезването на Мехмед продължава да е сред най-коментираните теми, а хората продължават да вярват, че той е бил отвлечен.

През следващите дни се очаква резултатът от назначената медицинска експертиза, която да даде отговор на въпроса от какво са получени охлузванията по крачетата на детето, които е имало при намирането му в гората над Якоруда.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share