Honda показа нов седан, но под отделна марка

Подробности за нов електрически седан, наречен Lingxi L, който е дело на съвместно предприятие между Dongfeng и Honda, се появиха в онлайн пространството. Новият концептуален автомобил беше представен за първи път на автомобилното изложение в Гуанджоу през 2023 година.

Сега, благодарение на Министерството на промишлеността и информационните технологии на Китай, в интернет пространството се появиха първите изображения на модела.

Под „заострената“ каросерия на Lingxi L има литиево-желязо-фосфатна батерия с капацитет 59.22 kWh. Тази сравнително компактна батерия задвижва един електромотор на предната ос с мощност от 215 к.с., което е достатъчно, за максимална скорост от 160 км/ч.

Интериорът на Lingxi L е доминиран от цифров панел, на който има не един, не два, а пет екрана. Това са дисплеите на цифровото арматурно табло, централния дисплей на информационно-развлекателната система, екран за пътника и два екрана за камери, заместващи страничните огледала.

Dongfeng-Honda също оборудва електрическия автомобил с прожекционен дисплей на ветроупорното стъкло. Цените и конфигурациите на новия продукт все още не са обявени, но се очаква това да стане скоро.

Известно е, че моделната линия на Dongfeng-Honda ще се състои от 50% електрифицирани автомобили до 2025 година, а от 2027-а компанията ще спре да произвежда автомобили с двигатели с вътрешно горене.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share