Hispano Suiza Carmen Boulogne влиза в производство

Carmen Boulogne, най-ексклузивната версия на хиперавтомобила, е готова да влезе в производство в халетата на испанския производител със седалище в Барселона.

Carmen Boulogne, представен миналия март от Hispano Suiza, е като модела Carmen, върху който е разработен, проектиран с много въглеродни влакна: неговото монококово шаси с въглеродни влакна тежи само 195 кг, което допринася за намаляване на общото тегло (1630 кг).

Моделът Boulogne впечатлява с видимото покритие от въглеродни влакна на каросерията си, но не само това. Carmen Boulogne, който дължи името си на автомобилите Hispano-Suiza, успешно участвали в надпреварата за купата George Boillot Cup, организирана в околностите на френския град Булон и с три победи за марката благодарение на Андре Дюбоне (1921), Пол Бабло (1922) и Леонс Гарние (1923), които също имаха по-мощен двигател от този на стандартния Carmen, пише ams.bg.

Boulogne всъщност получава 100% електрически задвижващ механизъм, предлагащ допълнителни 95 к.с. в сравнение с Carmen, или общо 1114 к.с. Задвижването, оборудвано със система за векторизиране на въртящия момент и захранвано от литиево-йонна батерия с капацитет 80 кВтч, ще предложи висока, ще предложи висока ефективност с ускоряване на автомобила от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2,6 сек и максимална скорост от 290 км/ч (с 40 км/ч повече от Carmen), с прогнозен автономен пробег от 400 км с пълно натоварване.

Hispano Suiza Carmen Boulogne ще бъде произведен само в пет екземпляра (Carmen се предлага в 14 екземпляра), при цена1,63 млн. евро без данъците за единия. За сглобяването на всеки автомобил ще са необходими 12 месеца, което обяснява програмирането на първите доставки за 2022 г.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share