Great Wall изненада със седан в ретро стил

Китайската автомобилна индустрия не спира да учудва с нови аспекти на своите възможности – автосалонът в Пекин продължава да върви едновременно с вирусното заболяване. А това означава, че можем да наблюдаваме изключителните новости на местната автомобилна индустрия.

Сред тях е изненадата със седан в ретро стил на. Изнедата не само като дизайн а и като намек за промяна в стратегията на компанията. Доскоро тя твърдеше, че ще се специализира в производството на SUV автомобили с марката си Hover, на електромобили с марката си Ora и на малки търговски превозни средства и пикапи с основната си марка.

Но се га се случва едно завръщане към миналото, но на ново ниво със силно повлияният от ретро стила седан Chaopai. Необичайният седан отразява настоящото увлечение на компанията към ретроспективния дизайн. Наскоро производителят показа забавен SUV, базиран на класиката в жанра. Тази ретро тема продължава Chaopai, като заслугата е на британския дизайнер Фил Симънс, който работи в Great Wall вече втора година (преди това – в Land Rover).

Необичайният седан не само демонстрира смелостта на китайската компания, но и загатва за бъдещ производствен модел, който изглежда вече е в процес на разработка. До голяма степен този прототип изглежда почти готов за производство. Това предполага, че китайският автомобил ще отиде на поточната линия с минимални промени.

В дизайна вдъхновението от класическите модели се подчертава от характерни пропорции, изобилие от хромирани тапицерии и специални колела. Тази тема продължава в кабината, където използването на кръгли инструменти се разрежда само от сензорния екран на информационно-развлекателната система. Без този елемент колата в наше време просто не може да бъде продадена.

Производителят не разсекрети никакви подробности относно техническия компонент, а само показа външния вид. Много вероятно е прототипът да има електрифицирано задвижване, добре контрастиращо с този толкова интересен ретро дизайн.