Genesis показа конкурента на BMW X3 и Audi Q5

Genesis показа конкурента на BMW X3 и Audi Q5

Genesis, който е част от концерна Hyundai Motor, продължава с разширяването на гамата си. Компанията показа новия си SUV – GV70, като това е петият модел на марката след седаните G70, G80 и G90, и по-големия SUV – GV80.

Кросоувърът е един от ключовите автомобили на корейците за европейския пазар, където той ще трябва да се конкурира с Audi Q5, BMW X3 и Mercedes-Benz GLC в процъфтяващия сегмент на луксозните SUV-модели със средни размери. Продажбите му на Стария континент ще стартират в началото на следващата година.

Както и останалите модели на луксозната марка, чието лансиране стартира през 2015 година в САЩ и Южна Корея, новият GV70 също е изграден на платформа със задно предаване, а като опция ще се предлага система за задвижване на четирите колела. Технически подробности липсват, като засега производителят се ограничава само със снимки на автомобила.

От тях става ясно, че като външен дизайн GV70 следва „баткото“ GV70, докато интериорът е в стила на седана G70. Кросовърът ще се предлага в два варианта – стандартен и Sport, като при втория се залага на потъмнени детайли и овалния тръби на изпускателната система.

В салона се е появил 14,5-инчов сензорен екран, разположен над приборния панел (както е при GV80), като той е комбиниран с 12,3-инчов дисплей, на който излизат показанията на основните системи на автомобила. GV70 получава и допълнително осветяване около климатика.

Очакванията се, че луксозния SUV ще се предлага с двигателите на наскоро обновения седан G70. Това означава 2,0-литров бензинов турбомотор с 252 конски сили и 2,2-литров дизел с 201 конски сили. За версията Sport ще е достъпен и и 3,5-литров бензинов V6 с 375 конски сили.