Genesis напълно разкри конкурента на BMW X3

Корейският производител Genesis, който е част от Hyundai Motor, още през октомври показа външния вид на кросоувъра си GV70. Сега бяха разкрити и техническите характеристики на модела, който ще се конкурира с BMW X3, Mercedes-Benz GLC, Audi Q5 и Volvo XC60.

Кросоувърът излиза на пазара с избор от три двигателя. Това са 2,5-литров с 4 цилиндъра и турбо, 3,5-литров V6 и 2,2-литров турбодизел. По-малкият бензинов агрегат развива 300 к.с. и 420 Нм, а по-големият – 379 к..с. и 530 Нм. Мощността на дизеловият мотор е 210 к.с. и 440 Нм.

За всички варианти е предвидена 8-степенна автоматична скоростна кутия. Кросоувърът ще се предлага със задно предаване и със задвижване на четирите колела, което ще бъда стандартно за модификацията с 3,5-литров V6 двигател.

Предвидена е и версия GV70 Sport, която ще се отличава на външен вид от стандартния модел. Тя ще получи агресивен дизайн и ярки цветове, за да може да се откроява на фона на конкуренти като BMW X3 M40i и Audi SQ5. В нейното оборудване корейците са включили електронен заден диференциал с ограничено приплъзване, който помага за спортно шофиране, както и при хлъзгава настилка.

От компанията допълват, че GV70 ще получи и адаптивно окачване с технология, подобна на Mercedes-Benz Active Body Control. Използвайки преден скенер, така и информация от навигацията, системата автоматично ще подготвя автомобила за преминаване през неравности, за предстоящ завой и други препятствия на пътя

Компактният SUV получава 4 режима на движение – eco, comfort, sport и custom. При покупка на пакета Sport Package се появява и пети – sport plus. И тъй като GV70 е премиум-модел, той получава и огромен брой асистенти на водача, в това число система за предотвратяване на челен сблъсък и за мониторинг на слепите зони.

За модела е предвиден и адаптивен круиз-контрол, който разполага със системите Smart Cruise Control и Intelligent Speed Limit Assist. Първата намалява скоростта на автомобила преди завой, а втората му пречи да превиши максималната скорост. Предвидена е още и система за идентификация с пръстов отпечатък.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share