Ford пуска всъдеход с пожарен маркуч и трион

Ford представя експериментална версия на новото поколение на всъдехода Bronco, наречена Wildland Fire Rig, предназначена за предотвратяване и гасене на горски пожари. Автомобилът, разработен съвместно с производителя на оборудване за открито Filson, получава някои технически подобрения и специално оборудване.

Wildland Fire Rig има бяла и зелена боя на каросерията, което е знак за специалното първо поколение Ford Bronco, които бяха част от флота на американската горска служба (USFS). Новият автомобил се различава от стандартния SUV с лебедка, удължeни арки на колелата и секция с LED елементи над предното стъкло за допълнително осветление.

В интериора са използвани специален огнеустойчив найлон и черна капитонирана кожа, а на предния панел се появява радиостанция за комуникация на къси вълни.

Оборудването включва стационарна макара с пожарен маркуч, резервоар за вода от 50 галона (190 литра), водна помпа с високо налягане, както и верижен трион, брадва, лопата и гребла, пише ams.bg.

Новият всъдеход на Ford, за който известното име Bronco бе възродено, бе представен през лятото на 2020 г. Автомобилът се предлага с каросерии с три и пет врати. Двигателната гама включва 2,3-литров четирицилиндров турбо агрегат с мощност 274 к.с., както и 3,7-литров V6 с 314 к.с. Те работят заедно със седемстепенна ръчна трансмисия или десетстепенна автоматична скоростна кутия.

Впоследствие всъдеходът ще има екстремна модификация за тежък офроуд, която ще се различава с олекотена конструкция, увеличен пътен просвет и двигател с над 400 к.с.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share