Fiat 500e получава четвърта врата и най-евтина версия

Fiat представи нова версия на електрическия градски автомобил 500e. Автомобилът получава четвърта мини врата отдясно, която се отваря срещу посоката на движение. Както обясняват от компанията, това е измислено за по-удобно качване и слизане на пътниците. От съображения за безопасност може да се отворя само след отварянето на входната врата. След такива модификации електрическият мъник става по-тежък с 30 кг.

Топ модификацията 500 Electric 3 + 1, наречена La Prima, първоначално ще влезе в продажба. Тя е оборудвана с LED светлини и 17-инчови джанти. Водачът има достъп до адаптивен круиз контрол, информационно-развлекателна система UConnect 5, разпознаване на пътни знаци, камера за обратно виждане и сензори за паркиране.

Fiat 500e е оборудван с електрически мотор с мощност 120 к.с.. Максималната скорост е 150 км в час. Автономният пробег без дозареждане е 320 км. Новият автомобил се зарежда от битов контакт за 14 часа. Освен това водачът може да използва специален терминал за зареждане, който зарежда батериите до 80% само за 35 минути.

Сега на клиентите се предлага и най-достъпната версия на автомобила, която е оборудвана с електрически мотор с мощност 70 кВт (95 к.с.). Тя ускорява до сто за 9,5 секунди. Максималната скорост е 135 км в час. Автономният пробег е 180 км според цикъла WLT. Цените за новия модел започват от 19 900 евро, информира ams.bg.

По-рано Fiat представи актуализирана версия на хечбека Panda. В салона на автомобила се появи нов информационно-развлекателен комплекс с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto, както и седеминчов дисплей. Получава и малки промени в дизайна.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share