Ferrari представи най-бързия открит автомобил на света

Ferrari представи най-бързия открит автомобил на света

Новият флагман от Маранело свали покрива! Днешният дебют на SF90 във версията Spider е най-добрата новия за компанията и нейните лоялни клиенти. В същото време това е кошмар за конкурентите, тъй като хиперколата с 4,0-литров V8 (780 к.с. и 800 Нм) и три електромотора печели званието „най-бързия Спайдър на планетата“.

Това твърдение може да бъде оспорено, тъй като „италианката“ ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди и така изпреварва Porsche 918 Spyder (2,6 секунди) и Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse (също 2,6 секунди). В същото време обаче тя изостава като максимална скорост, тъй като развива 340 км/ч. Германският модел вдига 345 км/ч, а френският – 408 км/ч.

Все пак италианците успяват да прескочат този факт, като посочиха, че 918 и Grand Sport Vitesse вече не могат да се купят като нови. Освен това, при тези два модела покривът се сваля на ръка, докато при този на Ferrari става с помощта на електрическа система, като времето е 14 секунди.

На външен вид SF90 Spider почти не се различава от стандартния D90 Stradale. Технически двата автомобила също са еднакви. Откритата версия може да се поръча с пистов пакет Asetto Fiorano, включващ снижено окачване, карбонови елементи (с тях теглото е намалено с 21 килограма) и гуми Michelin Pilot Sport Cup 2.

Засега цените на Spider не се съобщават, но със сигурност той ще струва повече от Stradale, който започва от 430 000 евро.