ESPN потвърди: Григор Димитров с нов треньор

Авторитетната спортна телевизия ESPN потвърди името на новия треньор на Григор Димитров. Според информацията, аржентинецът Данте Ботини е свободен да започне работа с българския тенисист.

До момента 41-годишният Ботини, който е бивш треньор на Кей Нишикори, тренираше чилиеца Николас Джари. Сега 25-годишния тенисист пожела успех на аржентинския специалист в новото му предизвикателство.

„Пожелавам късмет на Данте Ботини в новия му проект. Месеците с него бяха много добри за мен и изключително интензивни. Научих много от него. Надявам се скоро да обявя повече подробности за новия ми треньор“, написа Джари в социалната мрежа Инстаграм.

Очаква се в следващите дни Григор Димитров да обяви официално, че започва работа с Данте Ботини. Българският тенисист се опитва да се върне в челните места на световната ранглиста, където беше достигнал до трета позиция в края на 2017 г.

Аржентинецът има опит в подобни предизвикателства, тъй като по време на съвместната им работа Нишикори стигна до №4 в ранглистата на АТР.

Previous post Коледната звезда – капризната красавица
Next post Домашните рецепти за здраве на баба Рада