COVID-19 прибра проститутките от улицата, минималната тарифа удари 100 лв./час

COVID-19 прибра проститутките от улицата, минималната тарифа удари 100 лв./час

Епидемията от коронавирус прибра проститутките от улиците. Те се крият вече по апартаменти и хостели, в които водят „смелите“ клиентите. Най-ниската тарифа за час плътски ласки в момента е между 100 и 150 лв.

„Мога да кажа, че сега в пика на епидемията от COVID-19 има рекорден спад в клиентите на проститутките. Той е между 60 и 80 %, което никога не се е случвало до този момент“, заяви пред „Телеграф“ началник група „Противодействие на криминалната престъпност, проституция и палежи“ в СДВР Людмил Тодоров. По думите му другата тенденция в най-стария бизнес е драстичното нарастване на броя на жриците за сметка на клиентите. Причината е, че доста хора са останали без доходи в пандемията и младите момичета се ориентирали към проституиране.

Най-модерната схема, която прилагат в момента проститутките, е да наемат на партия по две или три жени апартаменти в цяла София и по-големите градове. Най-голям процент от тях използвали квартирите само за работа. Имало обаче и такива, предимно студентки, които си взимали жилище, в което хем живеят, хем обслужват зажаднели за плътски ласки мъже. Жриците вече не разчитали на сводници, а пускали оферти в интернет приложения. В топ 3 на сайтовете били „Компа“, „Ало.бг“ и „Адам и Ева“, засекли криминалистите. Там си пускали снимките и обявявали тарифите си. Минималната цена за час горещ секс варирала между 100 и 150 лв., а ако компаньонката била по-засукана и в по-луксозен апартамент – 200 -250 лв. на час. „Вече няма такива изпълнения по храсти и в коли. Ако се случва, то е изключително рядко и се крият извън центровете на градовете, защото хорта станаха много чувствителни на тази тема и подават сигнали“, разкриха разследващи.

Коронавирусът ударил жестоко проститутките тъй като клиентите изпитвали неистов страх да не ги заразят, тъй като по полов път заразата се пренасяла мълниеносно. „Няма как да ги обслужват с маски и шлемове, не се знае и каква хигиена поддържат жените. Това е сред основните причини за рекордния отлив на клиенти. Друга причина е операциите в стриптийз барове, които предлагаха и платена любов“, обясниха полицаи. Освен това от 1 ноември се въвежда и ограничение на работнотно време на всички заведения, което тотално ще ограничи работата на танцорки на пилон и т.н. Основно момичетата, които се пласират в момента най-масово са между 20 и 30 годишни. Ако не разполагали със собствен терен, те предварително обяснявали на клиента и отивали с стая в хотел. Имало обаче редовни клиенти, които въпреки COVID-продължавали да използват платени ласки.

Единствените проститутки, които все още масово работят със сводници у нас, са ромки, засекли ченгетата. Хората, които ги организират обикновено са техни братя, братовчеди, дори мъже, но задължително са от една фамилия. В Хасково, Сливен, Димитровград, Кърджали, Лом, Пазарджик например те държали съборетини в края на съответния град и там приемали шофьори на камиони и транзитно преминаващи чужденци, които не ги било страх дали ще пипнат коронавирус или не.

„При първия бум на пандемията у нас се прибраха много проститутки от чужбина, основно от Германия и Швейцария. Те са кацнали през юли, а месец-два по-късно ги арестувахме, защото започнаха да развиват бизнеса си у нас“, коментираха полицаи. Ченгетата останали като гръмнати след като чули от жриците обвинението, че в България било неуредено продаването на плътски ласки, а зад граница компаньонките плащали дори патент и никой не ги закачал, ако отговарят на законовите условия. Интересна подробност е, че преди около две седмици в няколко погранични града до браздата с Турция местните хора пропищяха от групи проститутки, които пристигнали и наели няколко апартамента. След като омръзнели на клиентите, минавали в следващото населено място.