COVID-19 е погубил педиатърът д-р Адил Кадъм

Д-р Адил Кадъм е починала след усложнения от COVID-19. Коварният вирус погуби един от най-добрите ни педиатри едва на 40 години. Това стана ясно от пост на сдружението #ПроектЗаДоброто, чиито инициатори работеха заедно с д-р Кадъм за създаването на Национална детска болница.

„Тя беше един от най-добрите педиатри в България. Мечта на д-р Кадъм бе създаването на Националната детска болница. Но не каква да е детска болница, а истинска, модерна, каквато децата ни заслужават. И не само мечтаеше, а се бореше за осъществяването й. Д-р Кадъм нямаше собствени деца, но се грижеше за нашите. И ни направи щастливи. И бяхме благодарни“, се казва в съобщение във фейсбук.

Загубата на д-р Кадъм натъжи много хора – медици, родители и нейни приятели. Всички отбелязват нейния професионализъм и добър подход към лечението на най-малките пациенти.

Коя беше д-р Адил Кадъм?

Тя завършва медицина през 2004 г. в Медицинския факултет на Тракийски университет – Стара Загора. През 2013 г. придобива специалност по детски болести в Медицински университет – София, а през 2019 г. – специалност по детска ендокринология и болести на обмяната. В периода 2004-2009 г. д-р Кадъм работи като ординатор в онкохематологично отделение, общопрактикуващ лекар и ординатор в педиатрично отделение. От 2009 г. до 2021 г. д-р Кадъм работи в отделение по Клинична генетика към СБАЛДБ „Проф. Иван Митев“, а от 2015 г. – и в медицински център Малчовците. Научните интереси на д-р Кадъм са в областите обща педиатрия, вродени метаболитни заболявания, дисморфология, генетична консултация и др.

Previous post Сидеров: Дадох шанс и на Борисов, и на Каракачанов да се поправят
Next post Новата C-Klasse на Mercedes-Benz идва след седмица