BMW X2 получава специална младежка М-версия

BMW представи специална версия на компактния кросоувър X2, наречена M Mesh Edition. Според пресслужбата на баварската марка автомобилът е насочен предимно към младежката аудитория. Цените и конфигурациите на специален кросоувър ще бъдат обявени по-късно.

Автомобилът е построен на базата на модификацията M Sport X. Той се различава от обичайния кросоувър с лъскава черна радиаторна решетка с мрежеста структура, ярки акценти върху каросерията и джантите, както и интериорни детайли в тъмно кафяво.

Каросерията на автомобила е боядисана в сиво с оранжева ливрея. Като опция се предлагат адаптивни LED фарове с матрични дълги светлини. Интериорът е оборудван с M спортни седалки с кожена тапицерия Dakota и вложки Alcantara. Надписът Edition се появява на праговете на вратите. Автомобилът е оборудван с подложки за педали от неръждаема стомана, спортен волан, голям сензорен екран и head-up дисплей.

Новият модел ще се предлага с шест опции за задвижване . Автомобилът ще се предлага с 136-конски трицилиндров бензинов агрегат със 136 к.с. Освен това клиентите ще получата четирицилиндров двигател с мощност 178 к.с. В допълнение, двигателната гама включва дизелови агрегати с мощност от 150, 190 и 231 к.с..

И накрая, на световния пазар ще бъде представена хибридна модификация на кросоувъра със сумарна мощност 220 к.с.