BMW Skytop Concept дебютира с вдъхновение от миналото

BMW представи концепта Skytop – двуместно купе без покрив, вдъхновено от историческите моделина марката.

„BMW Concept Skytop е изключително уникален и екзотичен дизайн, следващ традицията на Concorso d’Eleganza Villa d’Este“, казва Адриан ван Хойдонк, ръководител на BMW Group Design. „Той съчетава динамика на шофиране и елегантност на най-високо ниво, подобно на своите исторически предшественици като BMW Z8 и BMW 503.“

Връзката с роудстъра Z8 е очевидна, като тънките задни светлини и предната част с нос на акула на Skytop отразяват елементи от дизайна на роудстъра от началото на 2000 г. Скулптурираният преден капак, малките фарове и характерната задна част пък напомнят на BMW 503 от 50-те години на миналия век.

Във вътрешността на Skytop откривмае интериора на 8 Series, като включва познатия цифров клъстер с измервателни уреди, екран за инфоразвлекателни системи, централна колона и селектор за скоростите. Разлики можем да открием луксозните кожени седалки и волана, както и предпазния ролбар зад пътниците. Идентично с 8 Series е задвижването, като тук откриваме 4.0-литровия V8 с две турбини и 625 конски сили.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share