BMW готви сериозни промени по кросоувъра X7

BMW готви сериозни промени по кросоувъра X7

BMW активно тества обновения си кросоувър X7, като снимки на прототип, покрит частично с камуфлаж, бяха публикувани от изданието Carscoops. Премиерата на модела ще се състои в края а 2021 или началото на 2022 година.

Въпреки камуфлажа може да бъдат забелязани някои нови детайли от машината. Кросоувърът получава нови тесни фарове в стила BMW i7, голяма решетка на радиатора, други брони, релефен капак на двигателя и различен въздухозаборник.

Фаровете имат нова графика, като са съединени с хромирана линия. Снимки на салона засега липсват, но се очаква, че обновеният модел ще получи цифров приборен панел и модернизирана мултимедийна система.

Техническите характеристики на обновеното BMW X7 се пазят в тайна, но се очаква, че автомобилът ще получи поне една нова хибридна версия, която ще се зарежда от електропреносната мрежа. Останалите мотори ще бъдат сегашните, като те претърпят модернизиране.

Сегашният X7 е най-големият кросоувър в гамата на марката, като беше представен през 2018 г. Моделът се продава с 3,0-литров бензинов мотор с 340 к.с., както и с дизел със същия обем, развиващ 249 к.с. Най-мощната модификация – X7 M50i xDrive, която разчита на 4,4-литров V8 с 530 к.с.