BIRD.BG в атака: Бащата на нападателя на Димитър Стоянов е бил сътрудник на ДС

Павел Иванов Лисев, роден 83 г. е служителят на НАП, който в нетрезво състояние нападна вербално и физически нашия журналист Димитър Стоянов и неговата съпруга, съобщи BIRD.BG.

Той не беше задържан за действията си, за разлика от Димитър. Няма и обвинения срещу него. Баща му Иван Лисев е бил явочник „Росица“ от Държавна сигурност. Той е свързан с фирма която дължи и към днешна дата 49,108.44 лв, на НАП, където работи синът му. Очевидни зависимости.

Припомняме, че шефът на НАП Румен Спецов също е шиканирал фиска с фирмата „Гранекс“, която продал на клошар с 1,5 млн. дълг към НАП. Днес Спецов заставал зад служителя си Павел Лисев. Срещу Спецов има досъдебно производство за данъчната измама с фирмата, така че ще застане и отпред и отгоре и отдолу ако му наредят от прокуратурата.

МВР-министърът Калин Стоянов също ще застане в каквато поза пожелаят кукловодите му. И срещу него има две досъдебни производства.

В тази мрачна дистопия на институционален разпад разследващите журналисти са последните дига срещу авторитаризма и са мишена на провокации, и дори опасност от физическо отстраняване. Помните ли говорителката на прокуратурата Бетина Жотева, която размахваше пистолет на съседите си? Да е била задържана и обвинена? Но Димитър, заради законна самоотбрана при непровокирана агресия от пияния нападжия беше задържан и е с обвинение.

Димитър Стоянов е един от най-добрите и най-застрашените разследващи журналисти в територията. Носител на многобройни награди. Финалист за Пулицър. Три пъти извеждан на безопасно място в чужбина от международни организации заради заплахи за живота му. Има законно оръжие, защото завлядяната държава не го пази, напротив, старае се да го ликвидира.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share