Bentley загатна за появата на новия Continental GT Speed

Bentley открехна завесата зад новия Continental GT Speed – най-мощния сериен автомобил до момента. Дебютът ще се състои на 25 юни 2024 г., но преди това от компанията загатнаха с няколко кадъра.

В сърцето на новия Continental GT Speed е иновативната система на Bentley „Ultra Performance Hybrid“, която съчетава V8 двигател с електромотор. Тази наелектризираща конфигурация генерира 771 к.с. и, надминавайки дори мощния W12 двигател, намиращ се в Batur, който разполага с 740 к.с. Пробегът само на ток достига около 80 километра.

Новият Continental GT Speed разполага с усъвършенствана система за задвижване на всички колела с векторно разпределение на въртящия момент. Освен това е налично управление на четирите колела, диференциал с ограничено приплъзване и 48-волтова електрическа технология за предотвратяване на преобръщане, за да осигурят динамично и отзивчиво шофиране. Според Bentley тези подобрения издигат новия Continental GT до титлата „най-динамично способен шосеен автомобил на Bentley в 105-годишната история на компанията“.

Новият Continental GT Speed бележи края на пътя за W12 двигателя на Bentley в тази гама. Производството приключва, като последните бройки ще украсят ултраексклузивния Batur. Този преход към електрификация означава нова глава за Bentley, в която приоритет са мощността, ефективността и вълнуващото представяне.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share