Audi стартира преследването на Tesla

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Group – Херберт Дийс, използва годишното общо събрание на германския производител, за да разкрие част от плановете на една от компаниите, които играят основна роля в концерна – Audi.

Първото и най-важно събитие за бранда е стартът на производството на модела Audi e-tron GT, което ще стане факт до края на годината. През 2021 година ще излязат още два електрически модела – Q4 e-tron и Q4 Sportback e-tron, които ще бъдат изградени на платформата MEB на Volkswagen Group. Те ще получат система за задвижване на четирите колела quattro, като пробегът им с едно зареждане ще бъде 450 км.

Дийс съобщи подробности и за проекта Artemis, който компанията от Инголщад стартира. От думите му става ясно, че с него Audi вече е започнал състезание, за да настигне Tesla, като малък екип от специалисти работят електромобил от новото поколение. Шефът на Volkswagen очаква това да стане през 2024 година.

„Още в началото на 2021 година Audi ще представи първоначална версия на софтуера, който ще бъде използван за новите ни електромобили. По него работи специална група – Car.Software.Org. Новата операционна система VW.OS ще може да се използва за различни модели на концерна, като благодарение на нея ще увеличим участието ни в разработката на софтуер от сегашните 10% на 60% през 2025 година“, допълни Дийс.

Previous post Богаташ се разведе, за да излиза с две жени наведнъж
Next post Лошо! Чехия върна отново извънредното положение