Aston Martin DB12 дебютира без V12

Aston Martin даде началото на нова ера от луксозни и мощни автомобили с изцяло новия DB12. От компанията описват спортното купе като първия „супертурър в света“ и на практика ни представят една осъвременена версия на DB11, който бе представен през 2016 година. Моделът също така отбелязва и 110-тата годишнина на компанията.

Може да познаете DB12 по още по-голямата решетка с типичните за марката форми, както и по новите фарове, разположени по продължението на предния капак. В долната част откриваме и ясно изразен сплитер с отвори за въздух над него. Останалите разлики с предшественика са новите по-тънки огледала и новия надпис Aston Martin в задната част.

Джантите също са нови с размер от 21 цола и от британската компания поделят, че вече са с 8 килограма по-леки в сравнение с 20-цоловите при DB11. Гумите са специална разработка на Michelin с пяна във вътрешността, която намалява шума с до 20%.

Интериорът е преработен изцяло с 10.25-инчов екран пред водача и изцяло нов волан със сензорни бутони. В средата на таблото е разположен екран със същия диагонал, а точно под него откриваме и физически бутони за климатика и други от екстрите на колата.

Под капака вече работи бензинов осмак от Mercedes с позната кубатура от 4.0 литра и мощност от 680 конски сили. Въртящият момент достига 800 нютон метра, а ускорението до 100км/ч отнема 3.6 секунди. Максималната скорост е 325км/ч, а трансмисията е автоматична с осем предавки.

Previous post Топузаков ще направи две промени в „Левски“ за двубоя с Черно море
Next post Ново проучване: Реджеп Ердоган печели втория тур