80-годишна баба загуби 1000 лв. за лечение в Шумен, намериха ги

Изгубено портмоне с 1000 лева, предназначени за лечение на близък на възрастна шуменка, е върнато на жената, благодарение на доблестна постъпка на гражданин, който го предал в полицията. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Шумен Ася Йорданова.

Малко преди 11:30 часа вчера в дежурната част на полицията в областния град е приет сигнал от мъж, който съобщил, че на бул.“ Симеон Велики“ в града намерил портмоне с парична сума, в което нямало документи. Шуменецът Ивайло Иванов предал портмонето на полицейски служители. В него имало 1000 лева, рецепта и снимка.

Дежурен полицай от града установил самоличността на жената, на името на която била издадена рецептата. Потърсили я по телефона. Тя обяснила, че преди обяд, като се връщала от лекар завалял дъжд и вероятно портмонето е паднало, докато търси чадър в чантата си. Описала подробно цвета му и наличната сума, след което портмонето ѝ е предадено от полицейски екип.

„Благодаря на човека, който го е намерил и предал. Парите изтеглих, за да помогна на свой близък, който има нужда от лечение. От сърце пожелавам на мъжа, който го е намерил и предал, да бъде много здрав“, каза при получаване на портмонето 80-годишната шуменка, цитирана от Йорданова.

„Представих си колко се е притеснила жената, като е разбрала, че е изгубила портмонето си. Направих това, което всеки трябва да направи, когато намери нещо чуждо- обадих се в полицията и го предадох. Радвам се, че сте я намерили и че вече ѝ е върнато“, е споделил по-късно и Ивайло Иванов – собственик на сервиз за авто-тенекеджийски услуги в града.

Областната дирекция на МВР- Шумен му благодари за проявената гражданска съвест и доблестна постъпка, допълва Йорданова.