8 чудодейни ползи за тялото, ако пиете вода на гладно

Да започнеш деня с чаша вода на гладно е едно от най-добрите неща, които може да дадете на тялото си сутрин. Тук ви даваме 8 доказателства в полза на това твърдение.

1. Ускорява метаболизма

Пиенето на вода на гладно ускорява метаболиза с до 25% и помага за по-бързото храносмилане. За максимално добри резултати при отслабване се препоръчва да пиете около 4 литра вода на ден.

2. Подсилва имунитета

Водата помага за поддържане на баланса на течности в тялото, което е от съществена важност за отблъскването на инфекции. Редовното пиене на вода на гладно постига точно това.

3. Пречиства червата

Пиенето на вода на гладно помага за пречистване на храносмилателния тракт. Особено когато говорим за прием на много течности. КОгато правите това редовно, ще забележите, че нямате проблеми със стомаха. Това се препоръчва и за хора, които страдат от запек.

4. Изчиства токсините

Всяко ходене до тоалетната означава изхвърляне на токсини от тялото. Колкото по-често ходите, толкова по-малко вероятно е в тялото ви да се натрупат токсини.

5. Против мигрена

Една от най-разпространените причини за главоболие е недостигът на вода. Ако сте забелязали, понякога главоболието ви преминава, след като пиете вода или други течности. Изследвания показват, че редовният прием на вода на гладно може да ви помогне да се отървете от главоболията по естествен начин.

6. За отслабване

Водата няма калории. Тя е лесен начин за засищане на апетита и помага на тялото по-бързо да изгаря калории

7. Пийте вода за по-чиста кожа

Пигментните петна понякога се образуват заради струпване на токсини в кожата. Най-лесният и евтин начин да се пречистите от токсините е като пиете вода. Ако това се случва на гладно, процесът се ускорява.

8. Вода за енергия

Ако сутрин се разсънвате трудно, водата ще ви помогне. Пиенето на вода на гладно стимулира производството на червени кръвни телца, което означава повече енергия за тялото, пише Розали.ком.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share