7 бързи начинa да преборим мигренозното главоболие и стреса

7 бързи начинa да преборим мигренозното главоболие и стреса

Фармацевтът Парвиндър Сагу назова 7 бързи и лесни начинa да се отървете от мигрената и стреса.

Специалистът каза, че кафето и масажът на врата ще помогне за облекчаване на силното главоболие, но само ако се прави правилно. Сагу препоръчва да бъдете внимателни и да не пренебрегвате сигналите на тялото, ако нещо се обърка. Според фармацевта една чаша кафе може да бъде болкоуспокояваща за тези, чиято мигрена е причинена именно от стрес.

Въпреки това, в някои случаи, отбелязва той, кофеинът може да увеличи болката, така че е важно да наблюдавате благосъстоянието си.

Масажът на шията, според Сагу, може да помогне и при силно главоболие. Фармацевтът препоръчва да масажирате болезненото място с нежни кръгови движения за няколко секунди. Можете също така да помолите някой да разтегне врата и раменете ви, за да увеличи притока на кръв и да облекчи болката.

Следващият ефективен начин за намаляване на болките при мигрена, според експерта, може да бъде нежен натиск с длан върху челото. Когато изпълнявате това упражнение, трябва да държите главата си изправена и да натискате с такава сила, че да усетите напрежение в мускулите на шията. След това можете да повторите същото, като преместите дланта си към задната част на главата. Основното нещо, предупреждава Сагу, е да не се прекалява, за да не се върне болката.

Почивката в тъмна стая, според експерта, също ще ви помогне да се отпуснете и да се почувствате по-добре. За да се отървете от атаката, той препоръчва да лежите по гръб, да изпънете ръцете си до тялото, да затворите очи и да се опитате да се отпуснете.

Топли и студени компреси, продължава фармацевтът, могат да помогнат за облекчаване на мускулното напрежение, което идва с мигрената, и за намаляване на силната болка. Компресите, според него, са еднакво ефективни независимо от температурата, така че трябва да изберете правилния въз основа на характеристиките на тялото.

Вид рефлексология, наречена акупресура, също може да облекчи дискомфорта и болката от мигрена, заключава Сагу. Експертът препоръчва леко натискане на определени точки от тялото и наблюдение на усещанията си.

Но най-важното ако болката не отшуми и се случва редовно, е да се консултирате с лекар, който може да определи плана за лечение и, ако е необходимо, да предпише съответните лекарства.