52-годишен на съд за 175 лева рушвет, в колата му открили незаконни цигари

52-годишен на съд за 175 лева рушвет, в колата му открили незаконни цигари

52-годишен отива на подсъдимата скамейка, след като се опитал да даде 175 лева рушвет на полицаи, за да прикрие, че търгува с цигари без бандерол, съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив.

Това станало на 13 октомври, когато двама полицаи дежурили на бул. „Васил Априлов“ в Пловдив. Те спрели за проверка лека кола „Крайслер“ и поискали от шофьора документите му. След това му разпоредили да покаже техническото оборудване на автомобила, което се намира в багажника. Това разпореждане много притеснило мъжа, но все пак той отворил багажника. Затворил го много бързо, като казал, че нямал оборудване.

Полицаите обаче видели, че в багажника имало оставен черен чувал. Отворили го и намерили стекове с цигари без акцизен бандерол. С такива били пълни и още три чанти на задната седалка на колата. За да не бъде докладван случая на оперативния дежурен полицай, обвиняемият Н.К. казал на служителите на МВР: „Дайте да почерпя, за да оправим нещата и да ми се размине“, след което извадил от джоба на панталона си няколко банкноти – общо 175 лева, които подхвърлил в багажника на патрулката.

Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. Мъжът с инициали Н.К. бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. В Трето РУ – Пловдив е започнато и бързо производство спрямо Н.К. за държане на акцизни стоки без бандерол – престъпление по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Бързото производство е внесено за разглеждане в Окръжен съд – Пловдив.