5 невероятни места за скок от скалите в морето

5 невероятни места за скок от скалите в морето

Хората отиват на морето поради различни причини. Някои от тях обичат да стоят по цял ден на плажа и да се препичат, други искат да си починат на тихо и спокойно място далеч от градското напрежение, трети отиват заради купоните и пиянските вечери, а четвърти търсят чиста доза адреналин. За последните има голямо разнообразие като сърфове, джетове, парапланери, гмуркане и скачане от високите скали в солените сини води на Черно море.

Вижте петте най-зашеметяващи места за скачане от скалите в морето!

1. Тюленово

Тюленово се намира в Северна България, близо до град Шабла. То представлява скалист бряг, който не предлага плажна ивица, но е място, спиращо дъха. Точно там, където земята докосва морето, се издига каменната арка, впечатляваща всеки свой посетител. До нея стоически е изправена и друга интересна скала, наречена „Самотника“.

Скалните феномени в Тюленово привличат много любители на скоковете от скали. От 2016 г. се провежда и събитието „Великото скачане“, организирано от ентусиасти. Най-високите точки са около 10 метра височина, които зоват мераклиите да предизвикат себе си и страховете си.

2. Созопол

Друго място, което предлага ударна доза адреналин, се намира в Стария град в Созопол. То е пред очите на стотици почиващи всяко лято, но малцина знаят, че скалите в края на града са атракция за феновете на адреналина.

3. Германката

Малко по-южно от Созопол, на края на плаж Смокиня, до ваканционното селище Дюни, се намира местността Германката или още известна като нос Агалина. Скалният феномен, подобен на фиорд, е основната притегателна природна забележителност. Той предлага и избор на ниво – там привържениците на скокове могат да избират да се хвърлят от 10, 15 или 20 метра. На Германката преживяването е малко по-опасно и предполага повече внимание и предварителна подготовка.

Дори и да не искате да изпробвате границите на възможностите си, можете да идете заради природата и гледката. Дивото на това място ще впечатли всеки възхищаващ се на природата човек.

4. Дарданелите

Дарданелите е тесен пролив, част от континенталната граница между Европа и Азия. Намира се в близост до селцето Варвара, съчетаващо черни пътища, пожълтели треви и безкраен хоризонт.

Местността кара всеки да се влюби в нея. А дивите плажове и подходящите за скокове условия привличат любителите на силни преживявания.

5. Ахтопол

Ако продължите още на юг, ще стигнете и до едно от най-пленителните места на българското Черноморие – Ахтопол. Скалите там се намират в ляво от кея, в близост до фара – гледка като от картичка. Мястото е идеално за начинаещи фенове на скачането от скали.