5 „летни“ дестинации, които да посетите тази зима

5 „летни“ дестинации, които да посетите тази зима

Когато времето у дома захладнее, мисълта за седмица-две пътешествия, плуване в морето и излежаване на плажа под топлите слънчеви лъчи е достатъчна за всеки от нас да посегне към компютъра в търсене на зимна слънчева ваканция.

Независимо дали отивате на пакетна почивка или избирате сами полет и сделка за настаняване, ние ви предлагаме някои дестинации, които да обмислите тази зима.

Малдивите

Средна зимна температура: 27

С изобилие от слънце през цялото време, всяко време на годината е чудесно за почивка на Малдивите. Европейската зима обаче е особено подходящо време за посещение на този девствен архипелаг в Индийския океан. Тук ще намерите множество острови, които имат бели пясъчни плажове, осеяни с палми. Малдивите са идеални за гмуркане, а за активна почивка можете да изберете сто неща, като йога, гмуркане, каране на кану…

Занзибар, Танзания

Средна зимна температура: 27

Единственият в списъка, който се намира на юг от екватора. Тропическият климат на Занзибар включва кратък сух сезон през януари и февруари, докато останалата част от годината е доста подходяща за посещение на този остров. Докато имате време да разгледате архитектурата и ароматните улици на Стоун Таун, старата част на най-големия град на Занзибар, най-вече ще искате да прекарате слънчевите си дни, наслаждавайки се на плажовете на острова, където ще намерите кристално чисто море.

Дубай, Обединени Арабски Емирства

Средна зимна температура: 19

С температури над 40 градуса през лятото, зимата определено е най-доброто време за посещение на най-бляскавия град в Близкия изток. Екскурзиите в Дубай могат да включват разходка с лодка по Дубай Крийк, правене на снимки от рекордния 125-ти етаж на Burj Khalifa или тръпката в IMG Worlds of Adventure. Не пропускайте търговските центрове, както и многобройните пясъчни плажове покрай спиращите дъха изкуствени острови.

Барбадос

Средна зимна температура: 26

„Плаж, яж, пий, танцувай, повтори.“ Така Риана, не по-малко официален посланик на туризма, описва своя идеален ден в Барбадос. Но докато девствените плажове, оживената кухня и оживените барове с ром на бляскавото западно крайбрежие правят всичко възможно, Барбадос предлага много повече. По-дивият и по-спокоен изток е създаден за сърфисти, докато любителите на гмуркане с шнорхел могат да плуват заедно с костенурки: буйни градини и интригуващи обиколки на захарни плантации дебнат във вътрешността.

Острови Сан Блас, Панама

Средна зимна температура: 26

Разположен на 10 километра от североизточното крайбрежие на Панама, този карибски архипелаг се радва на защитен статут с указ на местното, автономно население гуна. Тук няма луксозни хотели за масов туризъм, вместо това ще попаднете на колиби и хамаци, които са част от семплата атмосфера. Архипелагът има около 365 острова, достатъчно, за да посетите по един всеки ден, ако искате да останете тук повече от седмица.