4 продукта от кухненския шкаф, с които да заменим антибиотика

Все по-често хората прибягват до антибиотик с повод и без повод, което е изключително вредно за организма и създава резистентност. Вместо да се тъпчем с лекарства, можем да заложим на тези природни средства, които имат подобен ефект:

Боб

Той е изключително полезен, когато е в зелената си шушулка. Той е полезен и леснодостъпен натурален антибиотик. Той може да бъде открит целогодишно, както консервиран, така и замразен. Бобът ще подобри много вашето състояние. Той помага и при борбата с холестерола и предотвратява повишаването на кръвната захар.

Куркума и мед

Медът има лечебно свойство, включително антибиотично. Той е едно от най-ефективните средства в борбата с бактериите. Куркумата има същите свойства. Това е и втората съставка на т.нар златен мед. За да си го приготвите ви трябва 1 ч.л куркума на прах и 40 гр. мед. Сместта е полезна за гърлото, храносмилателната система и бъбреците.

Чесън

Той се използва от незапомнени времена, въпреки неприятната му миризма. Сред рецептите, предавани от миналото има и такива за хранене, но и такива за подобряване на здравето. Използвал се е дори в борбата с чумата.

Кромид лук

Братът на чесъна има сходните антибактериални свойства. Може да се изполва като лекарство – той е пълен с витамини, антиоксиданти, желязо и калий. Тези свойства се задържат след термична обработка, така че е добре той да се използва и като подправка за ястия.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share