4 клуба от Англия искат Преслав Боруков

Нападателят Преслав Боруков, който набързо се превърна в голямата звезда на „Етър“, ще продължи кариерата си в Англия. „Мач Телеграф“ пише, че към таланта, който доскоро беше част от „Шефилд Уензди“, има интерес от 4 клуба от Острова. Договорът на играча с „Етър“ е до края на сезона, но нападателят със сигурност ще напусне стадион „Ивайло“ по време на зимната пауза.

Боруков се е разбрал предварително за това с ръководството на „виолетовите“. Възможно е дори Преслав да се завърне в „Шефилд“, където местните медии писаха, че „Уензди“ е сгрешил, когато го е изпуснал.

Към Боруков има интерес от половината отбори в Първа лига, но шансът той до остане в родното първенство след Нова година е равен на нула.

Иначе нападателят беше в основата на първата победа на „Етър“ през сезона. „Виолетовите“ удариха „Царско село“ онзи ден с 1:0, а Боруков вкара единственото попадение, а отделно изкара червен картон Божидар Васев.

„Най-важни бяха трите точки, вдигнахме си самочувствието. Смятам, че отборът ще бъде по-уверен и това да е началото на печеленето на точки в бъдеще. Местихме се стриктно по позициите си, слушахме наставленията на треньора“, коментира Боруков.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share