33% от медиците у нас искат да се ваксинират срещу COVID-19

От всички лекари, медицински сестри, фармацевти и лекари по дентална медицина 33 на сто са изразили съгласие да се ваксинират срещу COVID-19, каза пред журналисти Георги Паздеров – директор на Регионалната здравна инспекция – Бургас, след среща с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

По думите му това са близо 37 хиляди записали се в подготвените списъци на желаещите. В София-град са се записали 7766 души, което е 33.18 на сто, посочи той.

Паздеров прогнозира, че ще се увеличи броят на желаещите да се ваксинират, след като излезе кратката характеристика на ваксината.

Ваксинирането ще се извършва в лечебните заведения, но предстои да се начертае пътна карта за всяка област, каза още Паздеров. Мобилни екипи ще ваксинират фармацевти, лекари по дентална медицина, както и общопрактикуващи лекари извън диагностичните центрове, посочи той.

По думите му мобилните екипи ще бъдат 47, като към момента има сформирани седем. Имаме готовност до идването на ваксината да се направи организацията, увери Паздеров.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share