20-годишен спипан да краде дрехи за стотици левове от мола

20-годишен спипан да краде дрехи за стотици левове от мола

20-годишен младеж се превърна в сериен крадец в моловете. Той влизал в различните търговски центрове, прибирал дрехи от щендерите в торба и успявал да излизал, без да ги плати. В крайна сметка, младежът бил спипан и вече е с обвинение от Софийска районна прокуратура.

В обвинителния акт пише, че В. Д., на 20 години е с „ две деяния, отнел чужди движими вещи на обща стойност 1704,90 лева от владението различни лица – М. Д. и Н. Д., без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на повторност – престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 7, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 28 ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1от НК”.

Едната от кражбите, момчето извършило на 19 юни. Той влязъл в един от бутиците в търговския център, където прибрал в торбата тениски на обща стойност 960,24 лева.

На следващия ден отново отишъл в сградата на търговския център, но в друг магазин. Младежът отново откраднал тениски, този път за 744,66 лева. По същия начин В. Д. сложил всички вещи в найлонова торба, като този път негов приятел стоял и пазел на входа на магазина. След като взел вещите, обвиняемият В. Д. излязъл от магазина без да ги заплати. После двамата с неговия приятел бързо напуснали търговския център.

Действията на В. Д. и приятеля му били проследени на охранителните камери от служители по охраната в търговския център. Установено било, че общата стойност на инкриминираните вещи е в размер 1704,90 лева. Част от отнетите вещи обвиняемият продал, а друга част от тях предал с протокол за доброволно предаване на служители на МВР.

В хода на разследването било установено, че обвиняемият В. Д. е осъждан, като настоящото деяние е извършил при условията на повторност, след като е бил осъден за друго такова престъпление. Спрямо него била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои делото да продължи в Софийски районен съд.