154 акта заради колани на шофьори от Пловдив само за 4 часа

154 акта на шофьори от Пловдив съставиха катаджии само за 4 часа. Участие в акцията взеха126 униформени служители на пловдивската областна дирекция. В рамките на 4 часа са извършени 1138 проверки на водачи и пътници.

Констатирани са 315 нарушения по ЗДвП и е образувано едно досъдебно производство за управление на МПС под въздействието на алкохол. С техническо средство е отчетено, че мъж от гр Раковски е управлявал автомобила си след употреба на 1.78 промила.

За установени административни нарушения служителите на реда са съставили 168 акта и 119 глоби по фиш. В хода на работа е установен водач, управлявал нерегистрирано МПС, като за нарушението по ЗдвП е съставен акт, а 154 са санкционирани за неизползване на обезопасителен колан. 15 са водачите, използвали мобилен телефон, а в 6 от случаите автомобилити са били с техническа неизправност.

16 от шофьорите са санкционирани за нередовни пътни документи, а при 5 от проверените е приложена принудителна административна мярка- временно отнемане на шофьорските книжки, поради неплатени глоби за предишни нарушения.

Само трима от пътниците в проверените автомобили са били без поставен обезопаситен колан. По време на акцията са връчени 89 електронни фиша на водачи и пътници.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share