15 пенсионери загинаха при катастрофа в Канада

Автобус, превозващ 25 пенсионери, се сблъска с камион в централната част на канадската провинция Манитоба. Загинали са 15 души, а други 10 са ранени, съобщиха властите.

Тежкият инцидент е станал на Трансканадската магистрала, близо до град Карбъри, западно от Уинипег. Автобусът е превозвал пенсионерите да се забавляват в местно казино.

„Това, което мога да потвърдя в момента, е, че автобус, в който са пътували около 25 души, се е сблъскал с камион с полуремарке на кръстовището на Магистрала 1 и Магистрала 5″ – офицерът от RCMP Манитоба Роб Хил. – Потвърдена е смъртта на 15 души, а други 10 са транспортирани в болница с различни наранявания“.

„Новините от Карбъри, Манитоба, са невероятно трагични“, заяви канадският премиер Джъстин Трюдо в официалния си „Туитър“ акаунт и добави, че изказва „най-дълбоки съболезнования“ на хората, загубили близките си.

„Не мога да си представя болката, която изпитвате, но канадците са тук за вас. Сърцето ми се къса след новината за трагичния инцидент край Карбъри. Изказвам най-искрените си съболезнования на всички засегнати“, написа също в „Туитър“ премиерът на Манитоба Хедър Стефансон. Тя добави, че знамената в сградата на законодателния орган на провинцията са спуснати на половина „от уважение към тези, които трагично загубихме“.

Властите съобщиха, че магистралата е затворена и в двете посоки, и помолиха шофьорите да избягват района.

Тежката катастрофа повтаря трагедията от 2018 г., когато 15 души загинаха при инцидент в съседната западна провинция Саскачуаван, когато камион се сблъска с автобус, превозващ млади хокеисти.