1100 конски сили за бъдещия Revero GT от Karma

1100 конски сили за бъдещия Revero GT от Karma

Калифорнийският производител Karma Automotive обяви плановете си за следващата еволюция на своя Revero GT, модел, разработен върху платформата E-Flex, който трябва да има мощност по-голяма от 1100 к.с., изпрашана на и на четирите колела.

Актуалният Revero GT от Karma Automotive се задвижва от нов хибриден механизъм, включващ трицилиндров 1,5-литров бензинов агрегат, доставен от BMW (действащ като генератор) и два електрически агрегата, които заедно генерират около 536 к.с. и предлагат автономен пробег до 400 км.

Следователно бъдещият Revero GT ще се представи добре по отношение на мощността с 1100 к.с., а също така ще се възползва от компоненти и технологии, вдъхновени от състезателния свят, адаптирани към автомобил, който може да се използва на пътя, както и на пистата. Според Karma Automotive това ще „създаде емоционална връзка между водача и автомобила и ще привлече хора, които ценят чистото шофиране“. Опит, който освен това ще се предлага с увеличен автономен пробег и чисто електрически версии, уточнява производителят.

Бъдещите купувачи на новия Karma Revero GT ще могат да избират вида на своя автомобил директно от Karma Design Studio в Ървайн, Калифорния, а след това той ще бъде сглобен в Центъра за иновации и персонализация на Karma (KICC) в Moreno Valley.

Нека не забравяме, че новият Revero GT ще се присъедини към Karma GS-6 в каталога на производителя, друг новмодел, който ще заимства дизайнерски елементи от Revero GT, и особено ще предложи по-евтина алтернатива на флагманския модел на Karma. GS-6, чиито първи доставки са планирани за 2021 г., ще бъдат пуснати на пазара заедно с първия 100% електрическ автомобил на марката: GSe-6. Той ще споделя същата алуминиева платформа като Revero GT и ще носи 100% електрическо задвижване, което ще бъде свързано със 110 кВтч батерия и ще предлага автономен пробег от близо480 км. Продажната цена на и Karma GSe-6 вече е определена на 79 900 долара (68 164 евро).