10-ина близки почетоха Стоянка Мутафова на гробищата

10-ина души се събраха на панихидаа на Централни гробища, за да почетат паметта на голямата Стоянка Мутафова една година след смъртта й. Великата артистка си отиде преди година – на 6 декември.

„Слънцето грее за Стоянка Мутафова“, каза личният мениджър Евгени Боянов, поднасяйки червени рози на гроба на голямата актриса и покланяйки се пред портрета й. Времето на 5 декември наистина беше благосклонно и направи топъл и спокоен помена за нея.

Любимата комичка си отиде от живота преди година – на 6 декември, в 6,15 ч във Военна академия. Нейни близки и приятели преляха вино на последния й дом, където почива заедно с обичания си съпруг Нейчо Попов. Техен общ портрет е на паметника им от черен гранит.

10-ина души уважиха паметта и годишнината й и като бройка, и с маски според пандемичните изисквания, преляха червено вино, отчупиха от погачата. Свещеник изнесе опело.

Дъщерята на легендата Мария Грубешлиева-Муки сложи прекрасна лилава ваза с бели цветя. Тя сподели, че това е била най-тежката за нея година, но сбогуване няма – ще се видят някога, някъде… Муки не скри сълзите си по време на опелото, но отдели внимание на всеки в ритуалната зала.

Рози и хризантеми поднесоха Елена – първата братовчедка на Нейчо Попов – последната от рода Попови (утре, на Никулден, обичаният актьор и режисьор ще бъде обявен за почетен гражданин на родния си град Бургас посмъртно), актрисата Ирен Кривошиева, певицата Богдана Карадочева, която неотлъчно беше до Муки, Румяна – дъщерята на актьора Петър Василев, близката на Мутафови Меги Савова, семейният приятел Кирил, на когото Стоянка и Муки разчитаха за перфектния си външен вид.

Цветя изпратиха от Народния театър и от Сатиричната трупа, сред чиито основатели е и Стоянка Мутафова.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share