Яхти за милиони акостират във Варна

Супер яхти за милиони акостират във Варна с баровци, предприели морски круиз за забавление и отдих. MUSTIQUE (IMO: 9332444) вече акостира на Пристанище Варна – Изток.

55-метровото морско бижу се отдава под наем за 250 000 евро на седмица. Това съобщава специализираното издание maritime.bg, позовавайки се на сайта на менажиращата я компания Titan F’leet Management, базираната във Франция.

Според система Equasis, луксозният плавателен съд е собственосг на компания, базирана във Валорис, Франция. Източници на изданието твърдят, че краен собственик на кораба е бизнесдама от Украйна, уточнява сайта.

13-членен е екипажьт на яхтата, на която има удобства за до 12 гости – пасажери. MUSTIQUE има 6 стандартни каюти, включително главен суит, една VIP-кабина и 4 двойни спални.

Във Варна се очаква да пристигне и 44-метровата яхта KIJO (IM0: 9278038). Нейният седмичен наем струва 175 000 евро на баровците, които се разхождат с нея по море и се забавляват.

Екипажьт е 8-членен. На борда има места за 12 пасажери, за които на разположение са 5 кабини, апартамент и 4 двойни каюти.