Янаки Стоилов: Отцепниците от БСП в парламента явно готвят нова партия

Отцепниците от БСП в парламента готвят нов политически проект. Това коментира пред БНТ соцдепутатът Янаки Стоилов.

Не мога да прогнозирам, но се надявам процесът на отцепничество в БСП да спре особено когато позициите ни с ГЕРБ се изравняват. Членовете не одобряват напускането на партията ни в парламента, каза още той.

Стоилов поясни, че той също е гласувал срещу основни закони, когато дори са били управляващи. И даде пример с въвеждането на плоския данък. Но въпреки това не е напускал партията или парламентарната група.

„За мен е ясно, че тези хора готвят някакъв нов политически проект. В БСП има недобра традиция партията да търси след това сътрудничество с тези хора.“, каза той.

По думите му в тази ситуация подкрепата за левицата не е толкова голяма, за да управлява, но трябва ясно да каже, че има някои неща, които без нея не могат да се свършат, каквото е семейното подоходно облагане, както и завършването на енергийните проекти. „Ние сме за сигурността на Балканите, но не и поставянето ѝ в зависимост. На нас ни трябва не просто успех, а голяма подкрепа“, каза още Стоилов. Той отново призова колегите си от „столетницата“, които вече са независими народни представители, да напуснат Народното събрание и да отстъпят място на следващите в листите.

„Ако зависеше от мен, щях да назнача Сергей Станишев за член на Националния съвет на БСП, но има избори. Отношенията между БСП и ПЕС стоят по същия начин. ПЕС пропусна да консолидира хората, които са ощетени от кризата и те вече стават част от крайно десни формации“, коментира той.

Иначе в началото той коментира, че правителството е непоследователно в решенията си за COVID кризата.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share