Ще ни искат ли задължителна ваксина срещу Covid-19 за пътуване в чужбина?

Световният съвет за пътувания и туризъм (WTTC), Международният съвет на летищата (ACI), Световният икономически форум (WEF) и Международната търговска камара (ICC) се обявиха за незабавно възстановяване на международните пътувания. Секторът на гостоприемството не може да чака ваксина за Covid-19, категорични са организациите.

Авторитетните структури се обединяват и около мнението, че ваксината не трябва да бъде изискване за пътуване, тъй като това допълнително би забавило възстановяването на туристическия сектор.

Рестартирането на туризма сега ще спаси милиони работни места и ще помогне за възстановяването на световната икономика, категорични са организациите.

Връщането на служителите в туризма на работа също ще осигури огромни ползи за здравето на хората по света, чиито поминък е засегнат от опустошителната пандемия Covid-19, подчертават от организациите.

Безопасното отваряне на съществуващи коридори за пътуване като Лондон Хийтроу – Дубай, с подходящи протоколи за тестване и хигиена, показва, че международните пътувания вече могат да се извършват с минимален и приемлив риск, подчертават от Световния съвет за пътувания и туризъм.

Заедно органите са идентифицирали четири ключови мерки, които трябва да бъдат приложени за безопасно възстановяване на международните пътувания; световно признати режими на тестване преди отпътуване, общи здравни и хигиенни протоколи, които са в съответствие с утвърдените в световен мащаб стандарти, режим за управление на риска и международно последователни и признати пропуски за пътуване.

Организациите се обявиха и против въвеждането на така наречените „здравни паспорти“.

Previous post НС нареди: Сметната палата да направи одит на държавната „Автомагистрали“ ЕАД
Next post Гюрсел, който уби брутално майка си в добричко село, получи 18 години затвор