Шуробаджанащина: Бодигардът на Кирил Петков става зам.-министър

Бившият личен охранител от НСО на Кирил Петков като министър-председател най-вероятно ще стане зам.-министър на вътрешните работи, твърдят хора от системата на МВР.

Става дума за Кирил Ценкин, който е в дълъг болничен от службата за охрана, като преди това е пратен от шефа си в резиденция „Шабла“. Ценкин е любимец на бащата на Петков – Петко Петков, наричан още „Татко Петко“, който даже искал да го направи шеф на НСО, но пазарлъците и скандалите в коалицията ПП-ДБ кой да ръководи чистките в службите го изтикала към МВР, твърдят запознати.

Ценкин е дългогодишен държавен охранител, ръководил е авангарда от охраната на Цветан Цветанов, докато той бе вътрешен министър в първия кабинет на Бойко Борисов. Сега МВР остава единственото министерство само с един назначен от новото правителство заместник-министър. До дни се очаква назначението на Ценкин, за когото усилено лобирал лично Кирил Петков. Той настоявал от „Промяната“ да имат свой доверен човек в системата на МВР, тъй като министъра минава за назначение на ГЕРБ.