Шофьор от Разград кара със 120 км/ч в насрещното на магистрала „Хемус“

Шофьор с „Ауди“ с разградска регистрация кара със 120 км/ч в насрещното на магистрала „Хемус“. Кадрите бяха публикувани вчера в социалните мрежи. Заснети са на автомагистрала „Хемус” в района на Варна в посока към морската ни столица.

На клиповете се вижда как сив автомобил се движи с опасно висока скорост в насрещното платно и създава предпоставка за тежък инцидент. Според разказите на очевидци зад волана е била жена.

„Карахме със 120 км/ч и автомобилът ни изпревари, намаляваха на разклони, на влизане в населени места”, разказа пред NOVA Ценка Желева, която заедно със съпруга си неколкократно е сигнализирала 112 за опасното шофиране. Първоначално те не виждали регистрационните номера на автомобила именно заради това увеличили скоростта, но колата непрекъснато ги изпреварвала.

Желева споделя, че след подадения сигнал от полицията не са се свързали с нея.

„Информацията, подадена на 112 е била достатъчно изчерпателна. Установен е собственикът, който е посочил лицето, извършило нарушението. Той е на 56 години и е родом от Разград“, заяви Петко Камбуров, началник на „Пътна полиция“ – Варна, цитиран от Нова ТВ.

Той е обяснил, че е спрял в лентата за принудително спиране поради физиологични нужди, като на по-късен етап установил, че на мястото е забравил багаж с документи и парична сума. „Това е довело до безразсъдното поведение на водача“, допълва Камбуров.

За подобно провинение законът предвижда 1000 глоба и 3 месеца лишаване от право за управление на МПС.