Шокиращ разказ за агресията между деца в Пловдив

Шокиращ разказ за агресията между деца в Пловдив

Потърпевши и свидетели разказаха за наказателната акция, която група младежи самоорганизира срещу хора с различни сексуална ориентация. Има бити и хора със сериозни наранявания. Биячите гонели други младежи и им викали, че паркът е само за майки с деца. Около 4 часа са продължили неприятните сцени в самия център на Пловдив, а полицията е изпитала затрудения да овладее ситуацията.

„Първоначално се отзоваха двама полицаи, които нямаше как да се справят със ситуацията. Звъннаха на жандармерията“, стана ясно от думите на очевидец.

Всичко е започнало в градския парк на Пловдив, след което групата е тръгнала към площад Съединение.

Знае се, че 14-годишно момче е организатор на наказателната акция. Събрал е съмишленици в Инстаграм. С младежите вече работят психолози. Протекли са разпити и в полицията.

Д-р Веселин Герев, психиатър, коментира, че при тийнейджърите настъпват сериозни кризи.

„По принцип в тази възраст настъпват основни кризи. Първо криза на авторитетите. Това вече не са учителите и родителите, а бунтарите, с асоциално поведение. От друга страна паралелно с това върви кризата на приоритетите. Най-важният момент – криза на сексуалността. Именно в тази възраст повечето момчета се осмислят като момчета и момичетата като момичета и се проявява нетърпимост към различните. Това са много мощни импулси, които психиката не може да осмисли“, обясни той пред Нова телевизия.

Специалистът разясни, че при хомосексуалистите осмислянето става след 25-26, а понякога и след 30 г.

„Тука по-скоро говорим за имитация на такова поведение. Тази агресия е един вид отдушник, генерира се в семейството. Семейството има основната роля“, каза още той.

Психиатърът подчерта, че агресията не трябва да бъде толерирана.